Internațional

O fetita rapita in 2009 dintr-un spital din Timisoara, gasita in Elvetia

Ziarul de Vrancea
5 iul 2010 551 vizualizări
O fetita rapita in luna octombrie 2009 din sectia de Distrofici a Spitalului de copii "Louis Turcanu" din Timisoara si gasita in Elvetia s-a reintors in mijlocul familiei simbata sera.

Mama fetitei, Codruta Novacovici, in virsta de 19 ani, a declarat presei ca principala suspecta in acest caz, o femeie in virsta de 39 de ani, sa isi ispasesca pedeapsa. "Nu am vazut-o pe femeia care a luat-o. Nu ii doresc nimic, doar sa isi faca pedeapsa", a declarat Codruta Novacovici. Ea a precizat ca fetita este acum sanatoasa si ca, impreuna cu sotul ei, o vor duce in satul natal, la Giulvaz, in judetul Timis, unde i-au aranjat o camera. Politistii din Timisoara au inceput, la mijlocul lunii octombrie 2009, cercetari privind disparitia unei fetite de doua luni din Sectia de Distrofici a Spitalului de copii "Louis Turcanu" din Timisoara, angajatii institutiei sesizind ca micuta a fost rapita de persoane necunoscute, care au lasat un bilet in care afirmau ca au luat-o pentru ca ea sa nu moara.

Politistii presupuneau ca rapitorii au iesit cu fetita prin spatele spitalului, printr-o spartura din gard. Purtatorul de cuvint al Politiei Judetene Timis, Andrei Emil, declara ca mama fetei era plecata in Franta, ea fiind cea care a dus fetita la spital. Ulterior, parintii fetitei s-au intors in tara si au fost audiati de politistii timisoreni, carora le-au declarat ca vor declansarea unei anchete la institutia medicala, intentionind sa dea in judecata unitatea medicala daca nu se va gasi o explicatie privind disparitia copilului. De asemenea, Directia de Sanatate Publica Timis a solicitat spitalului o ancheta interna in acest caz, pentru a vedea cine este raspunzator de disparitia fetei.Reprezentantii spitalului au comunicat ca institutia era inchisa cu cheia, ca nu exista portar, iar asistentele care lucrau in noaptea in care a fost rapita fetita hraneau bebelusii de pe un alt etaj, conform programului. Fetita a fost internata la spital pentru ca nu era dezvoltata suficient pentru doua luni si avea nevoie de ingrijiri medicale. Ulterior, fetita a fost descoperita, in decembrie 2009, in Elvetia, principalii suspecti in cazul rapirii, o femeie in virsta de 39 de ani, originara din Satu Mare, si sotul sau elvetian, fiind arestati preventiv. Fetita a fost descoperita in Elvetia, la domiciliul principalei suspecte in acest caz si a fost preluata de catre reprezentanti din sistemul elvetian de protectie a copilului si umra sa fie predata parintilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.