Internațional

Din cauza restrictiilor bugetare

Ziarul de Vrancea
3 iul 2010 562 vizualizări
Parlamentari britanici dorm in Palatul Westminster, pe paturi pliante

Mai multi politicieni britanici dorm in birourile lor din Palatul Westminster, in timpul saptaminii, dupa ce li s-a interzis sa mai foloseasca banii contribuabililor pentru a plati cazarea la hotel, chiria unui apartament sau creditul pentru o a doua locuinta, sustine un parlamentar conservator. "Din nefericire, numerosi parlamentari platesc pretul pacatelor generatiilor trecute ", a declarat parlamentarul conservator Mark Field pentru editia electronica a cotidianului Daily Express. "Cu aceste noi reguli, numerosi parlamentari au dormit in birourile lor. Am trecut de la un sistem foarte lax la un regim extrem de birocratic si strict", a declarat el. Parlamentarii vor sa ramina insa anonimi pentru ca se tem ca vor fi evacuati de administratorii cladirii pe motive de sanatate si siguranta.

Acestia pot face dus si se pot spala pe dinti in baile cladirii parlamentare. Un politican s-a plins ca daca se muta acasa, va ajunge cel mai devreme la ora 01.00 si va trebui sa fie inapoi la serviciu la ora 08.00, in unele zile. Printre cei care ramin peste noapte in birouri se numara si un membru al Parlamentului fara portofoliu din partea conservatorilor, precum si un alt parlamentar ce reprezinta o zona din apropierea Londrei. Acestia dorm pe paturile pliante si canapelele din birouri, dar se pling ca sint treziti de sunetele provenind de la Big Ben. Potrivit normelor introduse de Autoritatea independenta pentru standardele parlamentare, politicienii ale caror circumscriptii sint la distanta de o ora de Westminster nu pot pretinde decontarea cheltuielilor pentru o a doua locuinta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 9 ore, 35 minute, 30 secunde
Ar trebui si parlamentarii nostri sa faca acest lucru ! Daca marile tari pot noi de ce nu ? Ca mereu ne tot spun parlamentarii nostri ca toti fac sacrificii pe vremuri de criza....Ei de ce nu???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.