Internațional

Gazprom nu spune inca daca gazoductul sau va trece prin Romănia

Ziarul de Vrancea
2 iul 2010 410 vizualizări
Alexander Medvedev, seful gigantului rus Gazprom, a afirmat ca pina la sfirsitul anului se va decide daca Romănia va fi inclusa in proiectul South Stream - gazoductul care va strabate Marea Neagra si urmeaza sa treaca prin Romănia sau Bulgaria, Ungaria si Austria, alimentind inclusiv sudul Europei.

"In prezent facem o serie de calcule tehnice si in urma acestor calcule vom veni cu un rezultat. Acest lucru se va intimpla pina la sfirsitul acestui an", a declarat pentru EurActiv.ro/HotNews.ro Alexander Medvedev, vicepresedintele Gazprom, cu ocazia unui seminar dedicat politicilor energetice desfasurat in cadrul European Business Summit. La acelasi seminar, Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a spus ca in bugetul UE trebuie incluse in mod specific infrastructura si cercetarea in domeniul energetic. El a insistat pe importanta infrastructurii energetice: "Comparativ cu transporturile sau comunicatiile, infrastructura in domeniul energiei nu este nici pe departe atit de evoluata". Medvedev a spus ca si daca am aduna toate capacitatile de infrastructura, inclusiv gazoductele aflate in proiect, tot nu va fi suficient pentru consumul energetic din urmatorii 10 ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.