Internațional

Proteste violente in jurul summit-ul de lux al celor mai bogate tari din lume

Ziarul de Vrancea
28 iun 2010 531 vizualizări
Ciocniri violente s-au produs in acest sfirsit de saptamina intre politisti si militanti radicali la Toronto (Canada), unde s-a defasurat summitul G20.

Politia din Toronto a efectuat 480 de arestari, in urma incidentelor in cadrul carora au fost incendiate trei masini de politie. "Nu am vazut niciodata un asemenea nivel de violenta pe strazile noastre", a declarat seful politiei, Bill Blair, negind ca ar fi fost folosite gloante de cauciuc.

Aproximativ 30.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au marsaluit impotriva summit-ului G20. Mitingul a fost pasnic in mare masura, cu exceptia acestor manifestari violente, a adaugat Blair. Protestatarii au defilat scandind sloganuri prin care denuntau costul organizarii acestei reuniuni si chemind la apararea celor mai saraci.


Franta promite ca va cheltui mai putin la intilnirile G8 si G20 de anul viitor


Franta va reduce costurile organizarii summit-urilor G8 si G20 de anul viitor, dupa ce Canada a cheltuit aproape un miliard de dolari pentru gazduirea celor doua evenimente, a anuntat presedintele francez, Nicolas Sarkozy. Canada a alocat in martie 179 milioane de dolari canadieni (172,8 milioane dolari SUA) pentru costurile de securitate ale summit-urilor, insa guvernul a socat ulterior parlamentul dezvaluind cheltuieli mai mari cu citeva sute de milioane de dolari.

Rugat sa comenteze costurile de 800 milioane de euro ale summit-urilor din Canada, Sarkozy a evitat un raspuns care ar fi ridicat probleme diplomatice afirmind ca nu a observat nimic "exagerat de opulent sau luxuros" la evenimente. "în privinta summit-urilor G8 si G20 franceze, nici macar eu nu pot confirma cifrele despre care vorbiti ca s-au cheltuit in Canada. Pot spune ca, in Franta, aceste cifre vor fi de zece ori mai mici", a afirmat Sarkozy.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.