Internațional

O romănca printre victimele tragediei feroviare din Spania

Ziarul de Vrancea
28 iun 2010 590 vizualizări
Ministerul de Externe de la Bucuresti sustine ca nu exista o confirmare oficiala a identitatii victimelor, dar presa spaniola relateaza ca ar fi fost cerute, prin Interpol, mostre ADN de la rudele femeii din Rom¬ănia

Consulatul Romaniei la Barcelona se afla in contact permanent cu autoritatile spaniole pentru a verifica daca una dintre victimele accidentului feroviar produs joi in localitatea Castelldefels este de nationalitate romana, informeaza MAE. Numarul total al victimelor accidentului feroviar din Spania a fost revizuit la 12, dintre care 11 latino-americani si o femeie de origine romana, a carei identitate urmeaza sa fie confirmata, relateaza El Pais, in editia de ieri. Potrivit cotidianului spaniol, romanca nu are rude in Spania.

Politia si expertii in medicina legala au depus o munca extrem de dificila pentru identificarea corecta a victimelor accidentului din Castelldefels, unde un tren de mare viteza a lovit un grup de persoane care traversa necorespunzator calea ferata. Dintre persoanele decedate in acest accident, sapte sint din Ecuador, doua din Columbia si alte doua din Bolivia, majoritatea tineri care mergeau la un concert al unui solist ecuadorian. Cea de-a 12-a victima este o romanca in varsta de aproximativ 30 de ani, a carei identitate nu a fost furnizata, desi politia cunoaste numele acesteia. Neavind rude in Spania, Curtea de Justitie a fost nevoita sa recurga la Interpol pentru a obtine mostre de ADN de la rudele din Romania, astfel incit identitatea acesteia sa poata fi confirmata. Aceasta misiune ar fi fost mai usoara daca actele de identitate din Romania ar fi continut amprentele digitale ale victimei, afirma Montserrat Tura, ministru de Justitie in Catalonia.

Chiar daca identitatea victimelor este cunoscuta, cadavrele acestora nu vor fi predate inca rudelor pentru a fi ingropate decit in citeva saptamini, dupa ce corpurile vor fi reconstituite. Pina in prezent, doua familii au anuntat ca vor cere repatrierea cadavrelor.

Ministerul de Externe a transmis imediat dupa producerea accidentului ca nu exista romani victime, insa atunci MAE atragea atentia ca operatiunile de identificare a victimelor sunt in curs.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.