Internațional

Sase avioane fara pilot si mii de agenti pazesc granita dintre SUA si Mexic

Ziarul de Vrancea
25 iun 2010 379 vizualizări
Statele Unite intentioneaza sa trimita înca doua avioane fara pilot la frontiera cu Mexicul, pentru combaterea imigratiei ilegale si criminalitatii organizate, anunta secretarul american pentru Securitate Interna, Janet Napolitano

Pentru lansarea noilor operatiuni, este nevoie de aprobarea in Congres a unui plan in valoare de 500 de milioane de dolari prezentat de presedintele Barack Obama la sfirsitul lunii mai. Statele Unite utilizeaza deja patru avioane fara pilot la frontiera cu Mexicul, in statul Arizona (sud-vest). Un alt aparat de acest fel este utilizat in Dakota de Nord, pentru supravegherea frontierei cu Canada. "Operatiunile de acest fel nu sint necesare peste tot, dar sunt necesare la frontiera statului Texas", explica Napolitano referindu-se la avioanele fara pilot, utilizate in principal in Afganistan si Pakistan. Planul de 500 de milioane de dolari care trebuie aprobat de Congres prevede si mobilizarea la frontiera a 1.000 de agenti suplimentari, precum si a 60 de membri ai Agentiei Vamilor si Imigratiei. La sfirsitul lunii mai, presedintele Barack Obama a decis trimiterea a 1.200 de militari suplimentari la frontiera cu Mexicul, pentru combaterea imigratiei ilegale si traficului de droguri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.