Internațional

Un fost ministru bulgar preconizeaza un razboi energetic cu Rusia

Ziarul de Vrancea
22 iun 2010 491 vizualizări
Fostul ministru bulgar al Economiei Petar Dimitrov considera ca tara sa se indreapta spre un razboi energetic cu Rusia. Potrivit lui Dimitrov, unul dintre semnele razboiului energetic este demiterea reprezentantului rus pentru comert din Bulgaria

Aceasta a venit dupa declaratiile premierului Boiko Borisov, potrivit carora Bulgaria se retrage din proiectul oleoductului Burgas-Alexandroupolis si ingheata proiectul construirii unei a doua centrale nucleare la Belene. In opinia lui Dimitrov, cerintele Rusiei ca Bulgaria sa se grabeasca in privinta deciziei referitoare la participarea sa la South Stream sint absolut rezonabile. Bulgaria trebuie sa grabeasca procesul de coordonare si de luare a deciziilor referitoare la conducta, potrivit unei surse din delegatia rusa de la o intrevedere de vineri intre presedintele Dmitri Medvedev si directorii companiilor energetice implicate in South Stream si Nord Stream. "Este o competitie mare si vor fi foarte multumiti daca Bulgaria se retrage din proiectul South Stream. Rusia va trece peste decizia noastra, sper ca si noi", a conchis Dimitrov.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.