Internațional

Prezervativul cu dinti impotriva violurilor

Ziarul de Vrancea
22 iun 2010 697 vizualizări
un medic sud-african a inventat prezervativul "cu dinti", care poate fi utilizat de femei pentru a combate tentativele de viol

Medicul Sonnet Ehlers era de garda intr-o noapte, in urma cu 40 de ani, cind a asistat la internarea unei femei care fusese violata. "S-a uitat la mine si mi-a spus: «Daca as fi avut dinti acolo...». I-am promis ca voi crea ceva intr-o buna zi pentru a le ajuta pe persoanele aflate in aceasta situatie", a declarat Sonnet Ehlers. La 40 de ani de la acest incident a fost lansat prezervativul "Rape-aXe". Ehlers distribuie gratuit acest tip de prezervativ femeilor din orasele sud-africane care gazduiesc meciurile de fotbal de la Cupa Mondiala 2010. Noul tip de prezervativ este din latex si se fixeaza ca un tampon igienic. Prezervativul "Rape-aXe" are striatii din cauciuc si se ataseaza de penisul barbatului in timpul penetrarii cu ajutorul unor cirlige care imita forma dintilor. Odata atasat, el poate fi scos doar printr-o interventie chirurgicala. "Este dureros, agresorul nu va putea nici sa mearga si nici sa urineze atit timp cit il are atasat. Daca va incerca sa il scoata singur, prezervativul se va stringe si mai mult", a precizat autoarea acestei inventii.

Sonnet Ehlers si-a vindut casa si automobilul pentru a realiza acest proiect si intentioneaza sa distribuie gratuit 30.000 de astfel de prezervative pe durata Cupei Mondiale din Africa de Sud. Pentru a realiza designul acestui tip de prezervativ, ea s-a consultat cu o echipa de ingineri, ginecologi si psihologi. Criticii acestei inventii considera, insa, ca noul prezervativ feminin nu reprezinta o solutie viabila pe termen lung si le expune pe femei unui risc si mai mare de a fi agresate de barbatii "prinsi" in acel dispozitiv. Africa de Sud este una dintre tarile in care se inregistreaza cele mai multe cazuri de viol din lume. In majoritatea tarilor africane, condamnarile pronuntate de justitie in cazurile de viol sint destul de rare. Victimele violurilor nu au acces imediat la serviciile de ingrijire medicala, iar testele ADN care ar putea furniza dovezi impotriva agresorilor au costuri prohibitive.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 10 ore, 32 minute, 59 secunde
Si noi ar trebui sa importam acest prezervativ. Poate asa vor invata barbatii ca pentru a intretine relatii intime cu o femeie trebuie ca ea sa fie de acord.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.