Internațional

Al-Qaeda propune un imposibil plan de pace

Ziarul de Vrancea
21 iun 2010 434 vizualizări
Reteaua terorista a cerut retragerea soldatilor americani din tarile musulmane si renuntarea la sustinerea Israelului in schimbul pacii

Azzam Americanul, un purtator de cuvint al al-Qaeda, afirma ca reteaua terorista este dispusa sa faca pace cu Statele Unite ale Americii, in anumite conditii, principala cerinta fiind legate de retragerea tuturor soldatilor americani din tarile musulmane. Intr-un mesaj video difuzat ieri si intitulat "Cereri legitime", Adam Gadahn, alias Azzam Americanul, ii cere presedintelui SUA, Barack Obama, sa "retraga fiecare dintre soldatii sai, spionii, consilierii de securitate, instructorii, atasatii, oamenii de afaceri, robotii, dronele si orice alt personal american, nave si avioane din toate tarile musulmane, de la Afghanistan pina in Zanzibar".

El mai cere eliberarea prizonierilor musulmani si incetarea amestecului in afacerile interne ale musulmanilor. O alta cerinta este legata de stoparea oricarui sprijin "moral si material" acordat de Casa Alba Israelului.

Adam Gadahn este cautat de FBI din 2004, recompensa pentru orice informatii care ar conduce la prinderea sa fiind de un milion de dolari. Bunicul lui Adam Yehiye Gadhan a fost evreu, iar actualul adept al al-Qaeda, in virsta de 32 de ani, a crescut in comitatul Orange, in California. Este singurul american inculpat pentru tradare dupa 1945 si este pasibil de pedeapsa cu moartea, daca va fi adus in fata justitiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.