Internațional

Dumnezeu, chemat sa ajute in dezastrul ecologic din Golful Mexic

Ziarul de Vrancea
21 iun 2010 598 vizualizări
Ieri a fost zi de rugaciune decretata de oficialii statului Louisiana, cel mai afectat de scurgerea de petrol care continua dupa scufundarea unei platforme de extractie, cu doua luni in urma

Senatorii statului Louisiana au desemnat ziua de ieri ca zi pentru rugaciune, in care cetatenii sa ii ceara lui Dumnezeu ajutorul in cazul dezastrului ecologic provocat de scurgerea de petrol din Golful Mexic. "Pina acum, eforturile facute de muritori pentru a incerca sa rezolve criza nu au avut efect. Este clar ca e timpul pentru un miracol", a declarat senatorul Robert Adley in urma votului unanim pentru o zi a rugaciunii.

Aproximativ 60.000 de barili de titei se scurg in apele Golfului in fiecare zi, potrivit unor estimari ale guvernului. Compania British Petroleum anunta in fiecare zi ce cantitate reuseste sa stringa de la suprafata apei - de ordinul miilor de barili. BP a platit pina acum 104 milioane de dolari locuitorilor de pe coasta care au facut plingeri legate de scurgerea de petrol.

Pe 20 aprilie, platforma petroliera "Deepwater Horizon" din Golful Mexicului a explodat, 11 muncitori pierzindu-si viata. Doua zile mai tirziu, s-a scufundat. Ulterior, a fost descoperita o fisura in putul de extractie, provocind ceea ce ar putea deveni cea mai mare scurgere de petrol din istorie. Presedintele american Barack Obama a declarat recent ca dezastrul ecologic va avea acelasi impact asupra psihicului americanilor precum atacurile de la 11 septembrie 2001.


British Petroleum pune la bataie 50 miliarde de dolari


Grupul BP va atrage fonduri de 50 de miliarde de dolari pentru a acoperi costurile poluarii cu petrol din Golful Mexic si va deschide probabil un proces impotriva companiei American Andarko, coproprietar al exploatarii petroliere. Grupul a cerut deja Andarko sa contribuie la costurile operatiunilor din Golful Mexic, aferent participatiei, insa fara succes, a afirmat un membru al conducerii BP, sub protectia anonimatului.

în plus, grupul va incepe sa vinda, zilele acestea, obligatiuni in valoare de 10 miliarde de dolari, dupa care va cere alte 20 de miliarde de dolari imprumut de la banci partenere, potrivit Sunday Times. La aceste sume se vor adauga 20 de miliarde de dolari din vinzarea de active afirma publicatia, fara sa citeze surse.

Atragerea acestor fonduri are ca scop asigurarea finantarii pentru contul escrow de 20 de miliarde de dolari pe care BP, in urma unei intelegeri cu presedintia SUA, trebuie sa-l infiinteze pentru acordarea de compensatii victimelor dezastrului ecologic din Golful Mexic. Totodata, programul masiv de asigurare de lichiditati ar urma sa calmeze temerile investitorilor privind situatia BP, dupa ce cotatia grupului a scazut puternic in ultimele luni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.