Internațional

Romanul care a zburat agatat de avion are un inger pazitor

Ziarul de Vrancea
10 iun 2010 536 vizualizări
A avut sansa sa nu fie strivit la ridicarea trenului de aterizare si de a nu fi aruncat la aterizare n in plus, avionul a zburat mai jos decit in mod normal

Agentia Britanica pentru Frontiere (UK Border Agency) nu va incerca probabil sa il deporteze pe romanul care a supravietuit dupa ce a calatorit clandestin duminica noaptea, timp de 97 de minute, pe ruta Viena-Londra, in compartimentul trenului de aterizare al unui Boeing 747 privat, apartinind unui seic din Emiratele Arabe Unite, relateaza cotidianul britanic The Times, pe marginea acestui caz neobisnuit care a atras atentia intregii prese britanice. The Times si The Independent, atrag insa atentia ca romanul, care nu a fost inca identificat, ar fi putut intra legal in Marea Britanie, in calitate de cetatean al UE, si aplica pentru permis de munca. Potrivit autoritatilor aviatice, barbatul a avut un triplu noroc. Pe de o parte, a avut sansa de a nu fi strivit de ridicarea trenului de aterizare la decolarea avionul si de a nu fi aruncat afara din compartimentul trenului atunci cind aeronava se pregatea sa aterizeze. In plus, vremea proasta a facut ca avionul, fara pasageri la bord, sa zboare la o altitudine mai mica decit cea obisnuita de aproximativ 11.000 metri, unde lipsa de oxigen si temperaturile de minus 40 de grade Celsius l-ar fi ucis. In schimb, dupa ce avionul a aterizat, romanul s-a rostogolit din trenul de aterizare.


Barbatul se afla intr-o forma incredibil de buna


Leo Lauber, seful politiei aeroportului Schwechat, sustine ca dupa ce s-a strecurat pe sub un gard al aeroportului, romanul s-a indreptat spre cel mai apropiat avion, parcat linga santierul pentru un nou terminal. \'Nu avea nicio idee unde se duce\', a precizat Lauber. Dupa cercetarile preliminare, barbatul, care se afla \'intr-o forma incredibil de buna\', in pofida calvarului prin care trecuse, dupa cum au marturisit autoritatile britanice, a incercat sa ajunga in Marea Britanie in cautarea unui loc de munca. Romanul, care avea asupra lui o carte de identitate, a fost ulterior eliberat pe cautiune. De asemenea, Agentia Britanica pentru Frontiere nu il va deporta pe roman, dupa cum releva surse din cadrul Ministerului britanic de Interne, preluate de Daily Mail.

Lucrurile s-au complicat insa, scrie Daily Mail, dupa ce un purtator de cuvint al Ambasadei Romaniei la Londra a incercat sa il contacteze pe roman, dupa ce Ambasada primise un telefon de la politie, in care era intrebata daca mai stia ceva de acesta, deoarece vroiau sa ii puna niste intrebari. \'Nu avem nicio idee unde se afla\', a adaugat responsabilul roman pentru Daily Mail. Presa britanica aminteste insa de alte cazuri de persoane care au incercat sa se ascunda in compartimentul trenului de aterizare, insa nu s-au dovedit atit de norocoase ca tinarul roman. Intr-unul din aceste cazuri, in octombrie 1996, Vijay Saini, de 19 ani, a cazut de la o altitudine de 610 metri in timp ce avionul in care se afla ascuns se apropia de aeroportul Heathrow. O examinare post-mortem a indicat ca tinarul era deja mort in momentul in care a cazut. Fratele sau, Pardeep, de 22 de ani, a supravietui insa unei calatorii de 10 ore din New Delhi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.