Internațional

Tokes candideaza la vicepresedintia Parlamentului European

Ziarul de Vrancea
10 iun 2010 514 vizualizări
El beneficiaza de sustinerea celui mai mare grup parlamentar - cel al Popularilor Europeni, din care fac parte si alesii PDL n "Daca voi fi ales, voi promova si reprezenta valorile si spiritul Revolutiei de la Timisoara", afirma pastorul reformat

Europarlamentarul Laszlo Tokes a primit, ieri, sustinerea intregului grup PPE - din care face parte si PDL - pentru a candida la functia de vicepresedinte al Parlamentului European, scrie, pe blogul sau, reprezentantul PDL Cristian Preda, mentionind ca acesta a fost elogiat ca simbol al luptei anticomuniste. în opinia lui Preda, ca vicepresedinte al Parlamentului European, Tokes poate deveni si "un simbol al reconcilierii romano-maghiare, intr-o Europa a tolerantei si a deschiderii".

La rindul sau, Tokes Laszlo a afirmat ca se simte onorat pentru aceasta nominalizare si spune ca va face toate eforturile pentru a intari colaborarea maghiaro-romana, iar, daca va fi ales, va promova "valorile si spiritul Revolutiei de la Timisoara". Totodata, el si-a exprimat increderea ca va fi ales si afirma ca va face toate demersurile pentru largirea si intarirea colaborarii maghiaro-romane.

Parlamentul European va vota ocuparea postului de vicepresedinte al Legislativului european in cadrul sedintei plenare de saptamina viitoare, de la Strasbourg. Postul a ramas vacant dupa ce europarlamentarul FIDESZ Schmitt Pal, primul vicepresedinte maghiar al PE, a demisionat din functie pentru a se ocupa de sarcinile sale de presedinte al Parlamentului Ungariei. El a obtinut mandatul in urma alegerilor generale din Ungaria.

Europarlamentarul PSD Corina Cretu considera "condamnabila" sustinerea de catre delegatia PDL din Parlamentul European a candidaturii lui Laszlo Tokes, apreciind ca PDL arata astfel ca este dispus sa plateasca pentru asocierea la guvernare cu UDMR orice pret.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.