Internațional

Americanii critica mai sever statul pentru mareea neagra decit pentru uraganul Katrina

Ziarul de Vrancea
9 iun 2010 528 vizualizări
Americanii critica ferm reactia statului federal în fata mareei negre din largul coastelor SUA, potrivit unui sondaj publicat luni, care arata o nemultumire mult mai mare fata de guvernanti decit în timpul trecerii uraganului Katrina în 2005.

Conform sondajului ABC News/Washington Post, 69 la suta dintre respondenti au o parere proasta despre reactia administratiei presedintelui Barack Obama fata de mareea neagra care polueaza din aprilie Golful Mexic.

Autorii sondajului compara acest procent cu opiniile negative in proportie de 62 la suta pe care si le-a atras administratia George W. Bush, la doua saptamini dupa uraganul Katrina, care a devastat sudul tarii in august 2005, provocind moartea a aproximativ 1.500 de persoane. Chiar si simpatizantii Partidului Democrat, partidul prezidential, judeca in proportie de 56 la suta in mod negativ reactia statului federal, fata de 81 la suta dintre republicani.

Reactia BP, grupul petrolier care exploata platforma aflata la originea mareei negre, isi atrage 81 la suta din opiniile negative. De altfel, 64 la suta dintre respondenti considera ca SUA ar trebui sa demareze cercetari penale impotriva grupului britanic.

în plus, 73 la suta dintre americani califica de acum mareea neagra drept "catastrofa ecologica majora", in timp ce in urma cu o luna acestia erau 55 la suta. Sondajul a fost realizat prin telefon, de joi pina duminica, pe un esantion de 1.004 adulti, avind o marja de eroare de plus sau minus 3,5 puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.