Internațional

Ungaria taie din salarii, dar micsoreaza impozitele aplicate companiilor

Ziarul de Vrancea
9 iun 2010 589 vizualizări
Ungaria va aplica un set de 29 de masuri pentru reducerea deficitului bugetar, printre acestea fiind taxarea bancilor, renuntarea la masinile de serviciu si telefoanele mobile gratuite acordate functionarilor, scaderea impozitului aplicat companiilor de la 19 la 10% si plafonarea salariilor angajatilor bancii centrale

Premierul Viktor Orban a declarat ieri in fata Parlamentului ca noua taxa aplicata bancilor si institutiilor financiare - care va opera minim 3 ani - va mari veniturile la buget cu 200 de miliarde de forinti (840 milioane de euro) in acest an. Orban a mai precizat ca in prezent bancile contribuie la buget cu circa 13 miliarde de forinti. "Acum 18 luni, statul maghiar a ajutat bancile. Acum este rindul lor sa ajute la rezolvarea problemelor pe care le avem", a declarat Orban.

Planurile de reforma ale lui Orban cuprind 29 de puncte, printre care reducerea salariilor functionarilor si eliminarea avantajelor acestora (masini de serviciu si telefoane mobile). In schimb, impozitele aplicate companiilor vor scadea de la 19 la 10%, iar sistemul pentru absorbtia fondurilor comunitare va fi modificat in favoarea intreprinderilor mici si mijlocii. Premierul ungar a mai anuntat ca salariile angajatilor din sectorul public, inclusiv pentru angajatii bancii centrale, vor fi plafonate la doua milioane de forinti (7.092 euro) pe luna.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.