Internațional

Un burete ar putea trata cancerul mamar

Ziarul de Vrancea
8 iun 2010 576 vizualizări
Un agent derivat dintr-un burete de mare permite prelungirea vietii femeilor suferind de cancer mamar recurent sau metastazat, supuse unui tratament intensiv cu ajutorul medicamentelor clasice, potrivit unui studiu clinic

Acest compus sintetic, numit Eribulin mesylate, imita structura unei substante care se gaseste in buretii de mare si care impiedica diviziunea celulara, conducind celulele catre autodistrugere - o forma de sinucidere celulara. Acest studiu clinic, desfasurat sub numele de EMBRACE, este primul din lume care a comparat efectele medicamentului Eribulin cu cele ale tratamentului clasic aplicat in combaterea cancerului mamar recurent sau metastazat.

Cele 762 de participante la acest studiu au suportat deja, in medie, patru sedinte de chimioterapie, in special cu antraciclina (o familie de medicamente anticancer de origine naturala, concepute, ca si antibioticele, pe baza unor microorganisme) si cu taxane (paclitaxel si docetaxel). "Aceste rezultate sint promitatoare, pentru ca, pina de curind, nu exista niciun tratament standard pentru pacientele suferind de un cancer mamar atit de avansat si pentru cele care au epuizat deja toate terapiile cunoscute", a declarat medicul Christopher Twelves, profesor de farmacologie la Institutul de medicina moleculara al Universitatii Leeds din Marea Britanie, principalul autor al studiului. Cancerul mamar ocupa pozitia a doua in clasamentul tipurilor de cancer cu cea mai mare frecventa pe plan mondial, dupa cel pulmonar, cu 1,38 milioane de cazuri noi descoperite in anul 2008, potrivit ONU.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.