Internațional

Merkel si-a tinut promisiunea facuta lui Filat

Ziarul de Vrancea
8 iun 2010 578 vizualizări
n presedintele rus Medvedev, in vizita in Germania, a discutat cu Merkel despre conflictul transnistrean, iar Berlinul a propus un comitet UE-Rusia, pentru solutionarea conflictului

Un comitet UE-Rusia va fi infiintat in curind, care va ajuta Chisinaul si Tiraspolul sa gaseasca un limbaj comun, scrie publicatia rusa Komsomolskaia Pravda. Cancelarul german Angela Merkel i-a promis premierului moldovean, in cadrul unei intilniri recente, ca il va ajuta in problema transnistreana. Si s-a tinut de cuvint, noteaza publicatia moscovita. Medvedev si Merkel, au acordat, in acest weekend, mult timp acestui subiect. Discutiile liderului de la Kremlin si cancelarului german au durat mai bine de zece ore si au vizat inclusiv Transnistria. Cei doi au decis sa infiinteze un comitet special pe probleme de securitate Rusia-UE. Politicienii considera ca noul organism ar putea contribui la rezolvarea conflictului transnistrean. Medvedev a clarificat ca acest comitet este necesar "nu pentru a crea un nou organism birocratic - sint suficiente atit in Europa, cit si in Rusia -, dar pentru a rezolva practic aceasta problema". Se presupune ca noul comitet va fi condus de catre ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, si Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Catherine Ashton. "Ne exprimam speranta ca aceasta initiativa ar putea gasi un raspuns pozitiv in intreaga Uniune Europeana", a afirmat Merkel. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a promis premierului moldovean Vlad Filat, in timpul intilnirii din 12 mai, ca va interveni pe linga Federatia Rusa in favoarea reglementarii conflictului transnistrean. "Sint convinsa ca prin vointa politica poate fi identificata o solutie pentru aceasta problema", spunea cancelarul federal al Germaniei, potrivit unui comunicat difuzat de guvernul de la Chisinau.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.