Internațional

O bomba nucleara pentru astuparea putului din Golful Persic?

Ziarul de Vrancea
4 iun 2010 612 vizualizări
Cea mai mare catastrofa ecologica din Golful Mexic, provocata in urma prabsirii unei platforme petroliere a grupului BP in luna aprilie, ar putea fi stopata prin detonarea unei bombe atomice, considera experti in energie, insa autoritatile exclud aceasta varianta.

Matt Simmons, expert in energie si bancher in Houston, spune ca s-ar putea opta pentru o solutie similara celei folosite de Uniunea Sovietica in urma cu citeva decenii. "Probabil singurul lucru pe care il putem face este sa cream un sistem armat si sa il plasam la o adincime de aproximativ cinci metri, in speranta ca scurgerea de petrol va fi oprita", spune Simmons. Cu zeci de ani in urma, Uniunea Sovietica ar fi folosit bombe nucleare pentru a sigila puturi de gaz sparte, prin introducerea de bombe la o mare adincime sub pamint. In urma detonarii, acestea ar fi topit roca din jurul putului, stopind astfel scurgerile de gaze. Autoritatile americane s-au vazut nevoite sa ia pozitie fata de aceasta solutie, catalogind-o drept "o nebunie". Stephanie Mueller, purtator de cuvint al Departamentului pentru Energie, a declarat ca nici secretarul pentru Energie, Steven Chu, si nimeni din cadrul administratiei nu iau in considerare posibilitatea detonarii unei bombe nucleare in Golful Mexic. Potrivit estimarilor administratiei Barack Obama, intre 72 de milioane si 113 milioane de litri de petrol s-au scurs in Golful Mexic dupa explozia si scufundarea platformei



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.