Internațional

Seful Bisericii catolice din Germania, anchetat intr-un caz de pedofilie

Ziarul de Vrancea
4 iun 2010 548 vizualizări
Seful Bisericii Catolice germane, arhiepiscopul Robert Zollitsch, este vizat de o ancheta pentru complicitate la abuzuri sexuale comise impotriva unui minor, a anuntat Parchetul din Friburg (sud-vest).

Arhiepiscopul a dezmintit imediat acuzatiile care au declansat aceasta ancheta a Parchetului, potrivit carora Zollitsch ar fi stiut despre abuzurile sexuale comise in anii \'60 de un calugar din cadrul unei manastiri cisterciene din Birnau. Reclamantul afirma ca arhiepiscopul nu doar avea cunostinta despre abuzurile sexuale ale calugarului, dar a autorizat mutarea acestuia in cadrul aceleiasi manastiri in 1987, a declarat procurorul Wolfgang Maier, la Friburg. Cazul a fost transmis Parchetului din Konstanz (sud), unde traieste, in prezent, calugarul suspectat de comiterea acestor abuzuri, a adaugat acesta. Arhiepiscopul a declarat, intr-un comunicat, ca a aflat abia in 2006 despre eventuale abuzuri asupra unui copil in aceasta manastire, care ar fi avut loc in anii \'60, si ca a informat imediat ordinul cistercian. El a subliniat, totodata, ca manastirile cisterciene sint subordonate ordinului religios din care fac parte, si nu diocezelor, care nu au nicio autoritate asupra lor. Biserica Catolica germana se confrunta, de la inceputul anului, cu o serie de dezvaluiri si acuzatii de abuzuri sexuale asupra unor copii, comise de preoti. "Nu pot face declaratii cu privire la continutul acestor acuzatii", a declarat procurorul Maier, in opinia caruia Parchetul din Konstanz este cel care trebuie sa studieze dosarul. Parchetul din Konstanz a anuntat miercuri ca nu a primit, inca, acest dosar.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.