Internațional

Fostul suspect in cazul dublului asasinat de la Brasov, despagubit cu 490.000 euro

Ziarul de Vrancea
1 iun 2010 631 vizualizări
Statul este obligat sa plateasca despagubiri de 490.000 de euro unui tinar care a fost arestat în decembrie 2004 pentru uciderea a doua farmaciste din Brasov si care a fost achitat, prin trei decizii ale instantelor, ultima data de catre înalta Curte în noiembrie 2008

Statul roman este obligat de catre Tribunalul Bucuresti la plata a peste doua milioane de lei in cazul lui Alexandru Emil Diaconescu, presupus criminal al farmacistelor din Brasov, decizia nefiind insa definitiva. în cererea sa, depusa in 14 mai 2009, la Sectia civila a Tribunalului Bucuresti, Diaconescu arata ca a fost acuzat, inculpat si apoi arestat preventiv, fiind trimis in judecata pentru infractiunile de omor deosebit de grav, tilharie si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. El le-a indicat judecatorilor civili si perioada de arestare preventiva, respectiv din 15 decembrie 2004, pina in 27 octombrie 2005. De la eliberarea sa, din octombrie 2005 si pina in 7 februarie 2007, a avut interdictia de a parasi localitatea Brasov, timp de aproximativ 16 luni. "Sint victima unei grave erori judiciare, asa cum rezulta din Decizia definitiva de achitare a înaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in actiunea lui Diaconescu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.