Internațional

Rebelii kurzi ies la atac in sudul Turciei

Ziarul de Vrancea
1 iun 2010 552 vizualizări
Sapte militari turci au fost ucisi, în noaptea de duminica spre luni, într-un atac lansat de militanti kurzi asupra unei baze navale din sudul Turciei, la scurt timp dupa ce liderul PKK a anuntat ca renunta la tentativele de dialog cu Guvernul de la Ankara

Vicepremierul Bulent Arinc a anuntat ca atacul s-a soldat cu sapte victime, devenind cel mai grav comis in ultimele luni. Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK), pe care Turcia si numeroase alte tari il considera organizatie terorista, este implicat, incepind din 1984, intr-o ofensiva armata pentru apararea drepturilor kurzilor din Turcia. Miscarea rebela actioneaza din baze aflate in muntii din sud-estul Turciei si nordul Irakului si isi reia operatiunile in fiecare primavara. Atacurile s-au intensificat in ultimele saptamini, iar trei confruntari separate desfasurate simbata in sud-estul tarii s-au soldat cu sapte morti, printre care s-au numarat si doi militari turci.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.