Internațional

Doi romăni au fost taxati de vamesii englezi cu 56.000 de euro

Ziarul de Vrancea
31 mai 2010 597 vizualizări
Un barbat a uitat sa declare banii ascunsi in valiza, iar o femeie a incercat sa treaca granita cu banii pititi in sutien

O femeie cu cetatenie romana a fost oprita de vameșii britanici in portul Holyhead, la intoarcerea din Irlanda, pentru ca ascunsese in sutien 26.000 de euro, suma pe care nu a declarat-o autoritatilor portuare. Vameșii au descoperit suma de bani in timpul unui control de rutina al pasagerilor unui feribot care venea din Dublin, in 18 mai. Romanca a sustinut ca banii - toti in bancnote de 500 de euro - proveneau din afaceri incheiate in Irlanda, insa nu a putut sa-și dovedeasca afirmatia si nici sa le explice vameșilor de ce avea asupra ei o asemenea suma. Autoritatile britanice au confiscat suma de bani, care va fi returnata femeii numai daca aceasta vine cu dovezi ca banii provin dintr-o sursa legitima.

Intr-un caz similar, un roman caruia vameșii britanici i-au confiscat aproape 30.000 de euro ascunși in bagaje, in urma cu patru luni, a pierdut ocazia de a-și primi banii inapoi, pentru ca nu s-a prezentat in fata instantei britanice cu documente referitoare la provenienta sumei. Marian Clipea (40 de ani), din judetul Dimbovita, avea aproape 30.000 de euro ascunși in bagaje, la plecarea din Marea Britanie spre tara, in februarie 2009. Vameșii banuiau ca suma ar proveni din contrabanda cu tigari. Romanul nu s-a mai prezentat in fata instantei britanice, deși a atacat decizia de confiscare a banilor gasiti in bagajele sale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.