Internațional

Coreea de Sud pregateste un razboi cu Nordul comunist

Ziarul de Vrancea
25 mai 2010 559 vizualizări
Presedintele sud-coreean a anuntat ca va lovi orice nava sau aeronava nord-coreeana care traverseaza spatiul maritim si aerian al Sudului

Spectrul razboiului reapare in Peninsula Coreeana, unde tensiunile dintre Coreea de Sud si de Nord au atins, din nou, cote maxime. Presedintele sud-coreean a anuntat ca tara sa suspenda orice legatura cu nordul stalinist si ca va lovi orice nava nord-coreeana care traverseaza spatiul maritim al Sudului. Interdictia e valabila si pentru spatiul aerian. Deciziile Seulului vin la scurt timp dupa ce comisia care a investigat scufundarea unei nave militare sud-coreene a conchis ca aceasta a fost lovita de o torpila nord-coreeana.

Phenianul a negat ca ar fi in spatele atacului si refuza sa prezinte scuze oficiale pentru incident si sa-i pedepseasca pe cei vinovati, asa cum pretinde Seulul. Coreea de Sud a anuntat ca va reclama incidentul la Consiliul de Securitate ONU. Nava militara s-a scufundat la 26 martie aproape de tarm, in apele Sudului. 46 din cei 104 de marinari aflati la bord au murit. Coreea de Nord a acuzat Seulul ca a falsificat dovezile si afirma ca statele din Peninsula Coreeana se afla "aproape de razboi". Lee a anuntat luni si o consolidare "drastica" a masurilor de aparare ale Coreei de Sud. El a apreciat ca Seulul a tolerat in trecut "brutalitatea" regimului comunist, citind un atentat cu bomba comis in Myanmar asupra presedintelui sud-coreean si un atac asupra unui avion Boeing al Korean Airlines, comis in 1987. "Dar acum situatia s-a schimbat. Coreea de Nord trebuie sa plateasca un pret pe masura actelor sale de provocare", a spus Lee.

El a cerut si ca Phenianul sa prezinte imediat scuze, iar persoanele responsabile pentru comiterea atentatului sa fie pedepsite. Statele Unite si mai multe alte tari au condamnat ferm atacul, in timp ce China a primit cu prudenta rezultatele anchetei, solicitind dovezi suplimentare inainte de a condamna Coreea de Nord, stat vecin si aliat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.