Internațional

Riscul meseriei: Un toreador a fost strapuns in git de un taur

Ziarul de Vrancea
24 mai 2010 1741 vizualizări
Toreadorul spaniol Julio Aparicio a fost ranit grav in timpul unei coride desfasurate la Madrid, dupa ce taurul cu care se lupta i-a strapuns gitul cu unul dintre coarne, relateaza The Telegraph.

Taurul de aproape jumatate de tona l-a surprins pe toreador intr-un moment de neatentie, cind acesta s-a impiedicat si a cazut la pamint, napustindu-se violent asupra sa. Barbatul a fost lovit in plina figura, unul dintre coarnele animalului strapungindu-i gitul si iesind prin gura. In ajutorul toreadorului au sarit imediat colegii sai, care au distras atentia taurului si l-au scos pe Aparicio din arena. El a fost transportat de urgenta la spital, unde timp de sase ore a suferit mai multe interventii chirurgicale, medicii incercind sa-i reconstruiasca gitul, maxilarul, limba si cerul gurii. Potrivit acestora, operatiile au decurs fara complicatii, iar starea pacientului e stabila. Julio Aparicio, in virsta de 41 de ani, face parte dintr-o celebra familie de toreadori spanioli - tatal sau fiind de asemenea matador - si era unul dintre favoritii festivalului San Isidro, ce are loc in fiecare an, in luna mai, la Madrid.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.