Internațional

Criza economica salveaza tintarii de pe Dunare

Ziarul de Vrancea
24 mai 2010 501 vizualizări
Bulgaria nu are bani pentru campania anuala de dezinsectie, pe care o derula in coordonare cu Romănia

Bulgaria nu are bani pentru lupta impotriva tintarilor dunareni, a recunoscut ministrul finantelor Simeon Diankov. în bugetul de stat pentru acest an nu sint bani pentru dezinsectie, dar primariile ar putea folosi pentru acest scop bani din bugetul propriu, a spus Diankov, explicind ca din cauza crizei trebuie limitate cheltuielile. Ministrul fusese interpelat de deputatul din opozitia socialista Mihail Mikov despre finantarea campania antitintari in regiunile dunarene care au cele mai mari probleme cu aceste insecte. Dezinsectia costa in jur de 500.000 de euro, ceea ce inseamna bani multi pentru bugetele locale, dar este un efort minor pentru bugetul statului, a explicat deputatul, citat de Agerpres.

Problema afecteaza nu doar confortul populatiei, ci si sanatatea ei, a spus Mikov. El a adaugat ca in anii precedenti autoritatile bulgare au coordonat dezinsectia cu cele romane, deoarece nu are nici un sens ca stropirea antitintari sa se faca doar pe unul dintre cele doua maluri ale Dunarii. în acest an insa, in Bulgaria nu va avea loc nici o actiune de dezinsectie. Economia pe care o veti face prin refuzul de a stropi cu substante antitintari va fi una foarte mica, in schimb toti cetatenii bulgari care vor fi intepati de tintari isi vor aminti de guvern si de politica lui, a mai avertizat Mikov.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.