Internațional

Biserica, circumspecta fata de crearea primei celule sintetice

Ziarul de Vrancea
24 mai 2010 495 vizualizări
Vaticanul avertizeaza oamenii de stiinta sa nu se joace de-a Dumnezeu

Vaticanul si oficiali ai Bisericii Catolice au declarat vineri ca realizarea oamenilor de stiinta care au creat primul organism viu artificial prin readucerea la viata a unei bacterii poate fi un progres pozitiv, insa i-a avertizat pe acestia ca numai Dumnezeu poate crea viata. "Daca este folosita pentru a face bine, pentru a trata boli, poate fi doar ceva pozitiv", a declarat Monsignor Rino Fisichella, oficial pe probleme de bioetica din cadrul Vaticanului. "Daca se dovedeste a nu fi folositoare, a nu respecta demnitatea umana a persoanei, atunci judecata noastra se va schimba", a adaugat el.

Obtinerea primului genom sintetic a reprezentat mai degraba recrearea de viata decit producerea acesteia de la zero, insa dr. Craig Venter, seful echipei de cercetatori, a precizat ca descoperirea arata ca organismele se pot proiecta altfel decit natura a intentionat. "Sa pretinzi ca esti Dumnezeu si sa imiti puterea sa de creatie este un risc enorm care poate trimite oamenii in barbarie", a declarat episcopul Domenico Mogavero pentru cotidianul La Stampa. "Oamenii de stiinta nu trebuie sa uite ca exista un singur creator: Dumnezeu", a precizat acesta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.