Internațional

Batalia pentru euro are efecte secundare

Ziarul de Vrancea
22 mai 2010 470 vizualizări
Angela Merkel pierde teren in sondaje

Coalitia dintre conservatori si liberali, condusa de cancelarul german Angela Merkel, isi pierde popularitatea, pe fondul ajutoarelor in plina criza a euro, potrivit unui sondaj dat publicitatii vineri. Uniunea Crestin-Democrata (CDU) a lui Merkel nu ar obtine decit 38 la suta din intentiile de vot, respectiv cu trei puncte procentuale mai putin decit in urma cu o saptamina, potrivit barometrului politic difuzat de postul public de televiziune ZDF. Aliatul sau liberal FDP a pierdut, de asemenea, trei puncte procentuale, in prezent beneficiind doar de trei procente din intentiile de vot, potrivit acestui studiu realizat pe un esantion de 1.260 de persoane in perioada 18-20 mai. FDP a atins un scor istoric de 14,6 la suta la alegerile legislative din septembrie.

Aceasta scadere este in favoarea partidelor de opozitie deoarece social-democratii din SPD cistiga doua puncte procentuale, ajungind la 29 la suta, la fel ca Verzii, care au ajuns la 15 la suta si stinga radicala Die Linke, cu 11 la suta.

Macinata de disensiuni interne, coalitia care detine puterea din octombrie a devenit din ce in ce mai impopulara in special din cauza gestionarii crizei euro. Populatia are sentimentul ca Germania plateste pentru elevii codasi ai Europei. Angela Merkel, acuzata ca a intirziat sa reactioneze la criza greaca, era, in urma cu citeva saptamini, cancelarul german cel mai popular din istoria postbelica a acestei tari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.