Internațional

Grecii fac ce stiu ei cel mai bine: greve generale

Ziarul de Vrancea
21 mai 2010 491 vizualizări
Sectorul public si transporturile erau perturbate din nou ieri in Grecia de o greva generala, a patra incepind din februarie, organizata impotriva reformei sistemului de pensii si a planului de austeritate adoptat de Guvern in schimbul ajutorului financiar al UE si FMI.

Sub sloganurile "nu va atingeti de asigurarea sociala" si "ajunge cu austeritatea", marile centrale sindicale din sectorul privat GSEE si public Adedy organizau la prinz manifestatii in marile orase. Ca si anterior, frontul sindical comunist Pame a organizat manifestatii separate. Cu aproximativ 1.700 de politisti mobilizati doar in centrul Atenei, autoritatile "si-au intensificat dispozitivul de securitate pentru a evita repetarea dramei de la 5 mai", a declarat purtatorul de cuvint al politiei, Thanassis Kokalakis. Incendierea unei banci, comisa de manifestanti violenti, in timpul unei ample defilari sindicale, a provocat moartea prin asfixiere a trei angajati. La Atena, care era afectata de uriase blocaje in trafic, metroul, autobuzele si troleibuzele nu functionau, in timp ce vapoarele ramineau ancorate, in portul Pireu, din apropiere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.