Internațional

Imaginile din operele lui Dostoievski tin inchisa o statie de metrou din Moscova

Ziarul de Vrancea
17 mai 2010 528 vizualizări
Peretii au fost decorati cu scene din romanele celebrului scriitor rus, dar au fost considerate atit de deprimante incit ar putea provoca sinucideri

Autoritatile din Moscova au aminat deschiderea unei statii de metrou denumite dupa scriitorul Fiodor Dostoievski, pe fondul temerilor ca imaginile din operele acestuia, cu care este decorata statia, ar putea provoca o serie de sinucideri, relateaza The Independent.

Noua statie a fost decorata cu mozaicuri din marmura alba si neagra care reprezinta scene din cele mai faimoase opere ale lui Dostoievski, inclusiv din "Crima si Pedeapsa", "Demonii:, "Idiotul" sau "Fratii Karamazov". Dar, in mod deloc surprinzator pentru un scriitor preocupat de moarte, scenele includ imagini despre sinucideri si crime.

Imaginile au facut senzatie rapid, bloggerii si site-urile de internet calificindu-le drept "deprimante", pe fondul speculatiilor ca ar putea provoca sinucideri. In consecinta, deschiderea statiei, prevazuta pentru simbata, a fost aminata pe termen nelimitat. Oficialii de la metrou au refuzat sa comenteze, dar ziarul Izvestia sustine ca directorul sistemului de transport a pus problema schimbarii decorurilor cind a vizitat statia, saptamina trecuta. Surse din cadrul companiei care gestioneaza metroul au declarat insa ca aceasta controversa este doar o scuza convenabila pentru faptul ca lucrarile la statie nu au fost finalizate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.