Internațional

Planeta Jupiter s-a decolorat

Ziarul de Vrancea
14 mai 2010 566 vizualizări
Jupiter, cea mai mare planeta din sistemul nostru solar, si-a pierdut una dintre celebrele sale benzi rosii, iar cercetatorii nu au aflat deocamdata care este fenomenul ce a provocat aceasta disparitie.

Atmosfera planetei Jupiter este de obicei dominata de doua dungi intunecate, una in emisfera nordica, cealalta in emisfera sudica. Cele mai recente imagini obtinute de astronomii amatori indica faptul ca banda mai joasa - cunoscuta si sub denumirea de centura ecuatoriala sudica - a disparut, planeta parind neobisnuit de golasa in partea de sud. Jurnalistul si astronomul amator Bob King, cunoscut si ca Astro_Bob, a fost unul dintre primii care au remarcat acest fenomen ciudat. "Sa o vezi pe Jupiter cu o singura centura este ca si cum ai vedea-o pe Saturn fara inele, nu arata cum trebuie", a spus acesta. Totusi, nu este pentru prima data cind acest fenomen neobisnuit este remarcat. Jupiter isi pierde sau recapata una dintre centuri o data la 10-15 ani, insa motivul pentru care acest lucru se intimpla ramine in continuare un mister.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.