Internațional

La Chisinau evolutia scenei politice ramine imprevizibila

Ziarul de Vrancea
11 mai 2010 536 vizualizări
Toate partidele au scazut in preferintele electoratului n doar patru partide ar ajunge acum in Parlament : PCRM - 28%, PLDM - 16,5%, PDM - 8,6%, PL - 4,9%

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, Partidul Comunistilor ar acumula 28%, Partidul Liberal Democrat - 16,5%, Partidul Democrat - 8,6 %, iar Partidul Liberal - 4,9 %. Acestea sint datele ultimului sondaj dat publicitatii ieri de catre Institutul de Marketing si Sondaje IMAS-INC Chisinau. Potrivit acestuia, restul partidelor nu ar accede in Parlament. Alianta Moldova Noastra ar acumula 2,1 %, PPCD - 1%, MAE - 0,5%, iar Partidul Moldova Unita - 0,4%. Comparativ cu situatia din sondajul BSP din luna octombrie 2009, increderea in majoritatea institutiilor scade (Justitia -14%, Parlament - 6%, Guvern - 5%, Primaria ""7%, Partide Politice -10%, Armata -8%, Biserica - 8%). Potrivit studiului publicat astazi, PCRM se mentine la un plafon de 28% intentie neta de vot, cu un trend descendent privind credibilitatea partidului (ajuns acum la 35%). Acelasi document releva ca PLDM a ajuns la aceeasi cota de popularitate cu PCRM. Facind referire la acelasi studiu, datele cu referire la Partidul Democrat arata ca acesta este pe un trend descendent. Datele studiului arata ca Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu, a pierdut jumatate din electorat, ajungind la pragul de 5% din intentia de vot.

Voronin este pe locul 2 in topul increderii, alaturi de Vlad Filat

Marian Lupu are cele mai mari sanse sa devina presedinte al R. Moldova. Marian Lupu se bucura de increderea a 42 % din populatie (in coborire de la 46%), fata de 36 % procente ale lui Vladimir Voronin. Pe locul 3, la doar un procent in spatele fostului presedinte, in topul credibilitatii persoanelor politice se afla premierul tarii Vlad Filat.


Marian Lupu: Este o mindrie pentru Moldova ca soldatii ei au defilat pe Piata Rosie


"In acest an Ziua Victoriei a capatat o amploare deosebita si este o mindrie pentru R.Moldova ca soldatii ei au defilat pe Piata Rosie, alaturi de militari din Europa, CSI si SUA. Astfel ne-am aratat recunostinta fata de buneii si parintii nostri, care in urma cu 65 de ani ne-au cistigat pacea, prin distrugerea masinariei fasciste". Declaratia apartine liderului democrat, Marian Lupu. "Vom depune toate eforturile pentru ca sustinerea veteranilor sa nu fie doar o actiune temporara, dedicata unei anumite sarbatori, ci sa devina o norma a societatii noastre", a mai adaugat Lupu. UNIMEDIA aminteste ca 70 de soldati moldoveni au marsaluit ieri, 9 mai, pe Piata Rosie din Moscova.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.