Internațional

Fox News sustine ca Osama ben Laden traieste luxos in Iran

Ziarul de Vrancea
6 mai 2010 498 vizualizări
Ahmadinejad da replica: de fapt, se ascunde la Washington

Osama ben Laden, liderul retelei teroriste al-Qaida, traieste confortabil intr-un apartament din Iran, sub protectia Gardienilor Revolutiei, conform unui documentar difuzat de Fox News. Potrivit unei surse iraniene, liderul al-Qaida traieste intr-o locuinta luxoasa situata la nord de Teheran, impreuna cu sotia si copiii. Ben Laden este foarte discret, are dreptul la deplasari scurte si este protejat de Gardienii Revolutiei iraniene. Filmul documentar, realizat de Alan Parrot, implicat in comertul cu soimi, sustine ca ben Laden traieste in Iran din 2003. O sursa iraniana citata in acest documentar afirma ca s-a intilnit cu ben Laden de sase ori, la partide de vinatoare in Iran organizate incepind cu martie 2003. Potrivit sursei citate, liderul al-Qaida este foarte relaxat si se simte atit de mult in siguranta incit se deplaseaza cu doar patru agenti de securitate.

Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat ca liderul al-Qaida, Osama ben Laden, s-ar afla la Washington, intr-un interviu difuzat de postul american de televiziune ABC. Intrebat daca ben Laden se ascunde in Iran, Ahmadinejad a calificat aceasta supozitie "hilara". "Am auzit ca s-ar afla la Washington", a replicat presedintele iranian. "Este adevarat. Acolo este. Pentru ca este un vechi partener al lui Bush. Intr-adevar, erau colegi alta data. Erau amindoi in domeniul petrolului, au lucrat impreuna. Domnul ben Laden nu a cooperat niciodata cu Iranul, dar a cooperat cu domnul Bush", a declarat Ahmadinejad, fara sa precizeze daca se referea la presedintele american George Bush (1989-1993) sau la fiul acestuia, George W. Bush, presedinte in perioada 2001-2009. "Sa fiti siguri ca se afla la Washington. Cred ca are sanse mari sa fie acolo", a adaugat el, raminind in continuare serios.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.