Internațional

A fost prins teroristul amator din New York

Ziarul de Vrancea
5 mai 2010 522 vizualizări
Este un tinar american de origine pakistaneza, care sustine ca a actionat de unul singur n politistii l-au luat pe sus in momentul in care voia sa se imbarce intr-un avion cu destinatia Dubai

Faisal Shahzad, in virsta de 30 de ani, suspectat ca ar fi comis atentatul esuat cu masina-capcana din New York si-ar fi recunoscut fapta, afirmind ca a actionat singur, a declarat o sursa din cadrul politiei, citata de CNN. Forta de reactie comuna in caz de terorism analizeaza insa si posibilitatea ca planul sa fi implicat mai multe persoane.

Shahzad, cetatean american de origine pakistaneza, a fost arestat, impreuna cu alte doua persoane, pe aeroportul J.F. Kennedy din New York, in timp ce incerca sa ia un avion spre Dubai. Autoritatile au verificat avionul, bagajele si pasagerii inainte de a-i permite sa decoleze. Cei doi pasageri au fost ulterior eliberati, ei neavind "nici o legatura" cu atacul.

Anchetatorii l-au identificat pe Shahzad plecind de la un numar de telefon obtinut de la fiica proprietarului anterior al masinii Nissan Pathfinder, care i-a vindut automobilul suspectului, in numele tatalui ei. Ea a vorbit la telefon cu Shahzad pentru a stabili detaliile vinzarii.

Pakistanul s-a angajat sa colaboreze cu Statele Unite dupa prinderea suspectului, a anuntat, un oficial guvernamental de la Islamabad.

Anchetatorii au ridicat, ieri, mai multi saci de plastic dintr-o casa din Bridgeport, in Connecticut, pe care au perchezitionat-o in cadrul anchetei privind atentatul esuat de la New York. La perchezitia acestei locuinte, situate intr-o cladire cu doua etaje dintr-un cartier muncitoresc multietnic, au participat agenti FBI, politisti locali si membri ai unei echipe de genisti. Anterior, un agent special FBI, Kim Mertz, a declarat ca nu va dezvalui nici un detaliu asupra perchezitiei. "Misiunea noastra principala a fost sa asiguram securitatea publicului, dar si a oficialilor nostri din politie", a spus acesta. "Aceasta misiune a fost indeplinita, iar publicul se afla in siguranta", a adaugat el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.