Internațional

Un fetus de 22 de saptamini a supravietuit doua zile dupa operatia de avort

Ziarul de Vrancea
30 apr 2010 618 vizualizări
Intimplarea relanseaza dezbaterile pe tema avortului in Italia

Un fetus de 22 de saptamini a supravietuit doua zile dupa operatia de avort, fiind descoperit de preotul spitalului dupa ce medicii au crezut ca nu mai e viu, insa a murit la terapie intensiva, intr-o unitate medicala din sudul Italiei. Mama copilului a optat pentru terminarea sarcinii dupa ce ecografia a sugerat ca fatul avea dizabilitati.

Procedura a fost efectuata, in 24 aprilie, la spitalul Rossano Calabro din localitatea Rosano, insa dupa operatie, in vreme ce preotul spitalului oficia o slujba pentru copil, acesta si-a dat seama ca fetusul este viu. Copilul a fost transferat de urgenta la o unitate neo-natala de la un spital invecinat, unde a murit, in 26 aprilie.

Politistii italieni verifica daca acest caz se inscrie in categoria omuciderilor sau a abandonului, pentru ca, potrivit legii italiene, medicii au obligatia legala de a tine un nou-nascut in viata daca supravietuieste avortului. Guvernul italian analizeaza si posibilitatea unei investigatii privind comportamentul personalului medical.

Cazul a redeschis dezbaterile pe tema avortului in Italia, o tara majoritar romano-catolica. Legea italiana prevede ca avortul este permis in primele trei luni de sarcina, fiind admis in caz de circumstante speciale si in al doilea trimestru. Este pentru a doua oara in ultimii trei ani cind un fetus de 22 de saptamini supravietuieste avortului, in Italia.

în Marea Britanie, limita legala pentru avort este de 24 de saptamini, insa s-a cerut reducerea acestui termen, din cauza numarului mare de nou-nascuti sub acest interval care supravietuiesc procedurii. O incercare de a reduce limita legala a avortului in Marea Britanie a fost respinsa de Parlament, in 2008.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.