Internațional

In pragul dezastrului ecologic

Ziarul de Vrancea
30 apr 2010 711 vizualizări
Poluarea petroliera se extinde in Golful Mexic n titeiul care se scurge masiv dintr-un put al unei platforme de exploatare ce s-a scufundat este asteptat sa afecteze tarmul Statelor Unite n in disperare de cauza, Paza de coasta a acceptat incendierea uriasei pete de petrol, dar aceasta e o doar o solutie temporara

Scurgerea de petrol din Golful Mexic, declansata de explozia si scufundarea unei platforme de exploatare din zona, este de cinci ori mai mare decit cea estimata initial, potrivit Pazei americane de coasta. Pata de titei se apropie de tarmul Statelor Unite, unde se asteapta sa afecteze cel putin trei state. Ca masura de compromis, pina la gasirea unei solutii, americanii au recurs la incendierea petelor de petrol care acopera acum o suprafata cit o treime din cea a Romaniei. Un expert citat de BBC a declarat ca ar putea fi cea mai mare scurgere de petrol din istorie. Unsprezece muncitori sint dati disparuti.

Platforma Deepwater Horizon s-a scufundat pe 22 aprilie, la doua zile dupa ce a explodat si a luat foc. Paza de coasta a declarat ca cei care o detin, compania britanica BP, responsabili financiar pentru curatare, au gasit o a treia scurgere la 1.500 de metri sub apa, in dreptul statului Louisiana. Este vorba despre o zona bogata in specii de pesti si pasari.

Mai multi ingineri lucreaza acum la o instalatie in forma de dom pentru a nu lasa titeiul sa vina la suprafata, in incercarea de a-l pompa in containere, dar aceasta ar putea dura intre doua si patru saptamini si nu se stie daca va functiona.

Intre timp, amiralul Mary Landry a declarat ca autoritatile vor incerca sa limiteze impactul prin arderi controlate ale petrolului. Scurgerea este estimata la 5.000 de barili (peste 500 de tone) pe zi. Meteorologii au prognozat ca vinturile vor aduce titeiul la tarm vineri seara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.