Internațional

R. Moldova, mustruluita de Moscova

Ziarul de Vrancea
29 apr 2010 528 vizualizări
Adjunctul ministrului rus de Externe, Grigori Karasin, le-a cerut autoritatilor moldovene sa nu puna sub semnul intrebarii rezultatele celui de-al Doilea Razboi Mondial, in timpul unei intrevederi, marti, cu ambasadorul moldovean la Moscova, Andrei Neguta.

"Partea rusa a atras atentia ambasadorului asupra remarcilor tendentioase facute de unii politicieni si istorici din Chisinau, care vizeaza perioada luptei impotriva amenintarii fasciste comune", a precizat, ieri, Ministerul rus de Externe. "Ne-am exprimat de asemenea speranta ca autoritatile moldovene oficiale vor prezenta evaluari clare ale incercarilor de a pune sub semnul intrebarii acest simbol al fraternitatii intre poporul rus si cel moldovean", a adaugat ministerul. Mai multi politicieni si istorici moldoveni au cerut autoritatilor tarii sa solicite compensatii din partea Rusiei pentru pierderile cauzate Republicii Moldova in perioada cind aceasta era republica sovietica.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.