Internațional

Talibanii, suspectati de otravirea a zeci de eleve din Afganistan

Ziarul de Vrancea
27 apr 2010 477 vizualizări
Zeci de eleve din provincia afgana Kunduz s-au imbolnavit in ultima saptamina, autoritatile suspectind ca este vorba despre o otravire in masa comisa de insurgenti. Talibanii nu sint de acord ca fetele sa frecventeze scolile.

Numai duminica s-au imbolnavit 13 fete, dupa doua incidente separate la inceputul saptaminii trecute, cind circa 70 de eleve s-au plins de ameteli si stari de voma. Autoritatile au demarat o ancheta. Talibanii - care nu sint de acord ca fetele sa frecventeze scolile - au negat ca ar fi implicati. Fetele au povestit ca au simtit un miros straniu in clasa inainte de a li se face rau, dar autoritatile spun ca inca nu au stabilit despre ce este vorba. Niciuna dintre fete nu este in stare grava. In mai 2009, autoritatile au lansat o ancheta dupa ce 90 de eleve s-au imbolnavit in provincia Kapisa. Cu toate ca oficialii suspectau ca este vorba despre o otravire in masa, rezultete anchetei au fost neconcludente. In ultimii ani, atacurile asupra elevelor din Afganistan s-au intensificat, mai ales in sud si est.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.