Internațional

Racheta care loveste orice tinta de pe Glob intr-o ora

Ziarul de Vrancea
26 apr 2010 502 vizualizări
Statele Unite dezvolta o noua generatie de rachete rapide, ce pot atinge viteze de peste 5.793 de kilometri pe ora si pot lovi orice tinta de pe Glob intr-o ora, un proiect care a alarmat China si Rusia si a complicat negocierile pentru reducerea armelor nucleare, relateaza Sunday Times

Noua arma va putea fi lansata din aer, de pe mare sau de la sol si va zbura la o altitudine de peste 106 kilometri. Racheta va primi date actualizate privind tinta de la sateliti. La o viteza de pina la cinci ori mai mare decit cea a sunetului, ea va genera atit de multa caldura incit va trebui acoperita cu materiale speciale, pentru a evita topirea. In functie de versiunea pe care o va alege Pentagonul, ogiva se va putea imparti in zeci de bucati letale in ultimele secunde ale zborului sau poate lovi o singura tinta, bazindu-se pe energia kinetica enorma generata. Ca arma de precizie, efectele sale ar diferite de distrugerea in masa provocata de o racheta cu focos nuclear. Dezvoltarea acestui program a fost salutata de unii si criticata de altii, in conditiile in care presedintele american incearca sa reduca arsenalul strategic nuclear american in favoarea armelor tactice, care pot fi folosite pentru a combate teroristi. "Arme conventionale cu raza de actiune globala (...) ne vor permite sa reducem rolul armelor nucleare", a explicat vicepresedintele joe Biden.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.