Internațional

Ce invata elevii indieni la scoala: mersul descult prin foc

Ziarul de Vrancea
23 apr 2010 521 vizualizări
O scoala din orasul Surat, situat in vestul Indiei, a decis sa includa in programa scolara un curs in care chiar si copii de 5 ani au trebuit sa paseasca pe sticla pisata si pe carbuni incinsi.

Parintii elevilor si-au dat acordul ca acestia sa ia parte la cursul neconventional, menit sa le mareasca increderea de sine, s-a aparat directorul scolii Riverdale Academy cind autoritatile indiene au deschis o ancheta in acest caz. Cursul a fost organizat in timpul unei tabere de vara de doua zile, iar elevii s-au aflat in transa cind au mers prin sticla pisata si foc, a mai spus Patel, adaugind ca fiul sau s-a aflat printre cei 80 de copii care si-au testat rezistenta talpilor. "Scopul principal al anchetei noastre este sa vedem daca scoala a avut permisiunea parintilor pentru a organiza acest curs", a declarat inspectorul scolar K.R.Zanzrukia. Si organizatiile pentru drepturilor copiilor au luat atitudine. "Este un caz clar de cruzime si tortura", a declarat Sandhya Bajaj, fost membru al Comisiei Nationale indiene pentru Protectia Drepturilor Copilului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.