Internațional

Prima concluzie a anchetei ramine valabila

Ziarul de Vrancea
16 apr 2010 504 vizualizări
A fost eroare de pilotaj

Pilotul avionului prezidential polonez si-ar fi dat seama cu cinci secunde inainte ca se vor prabusi


Primele analize ale cutiilor negre ale avionului polonez care s-a prabusit in Rusia, provocind moartea presedintelui Lech Kaczynski, au demonstrat ca accidentul a fost cauzat de o eroare de pilotaj, a declarat ieri o sursa apropiata anchetei. Pilotul avionului prezidential polonez ar fi inteles situatia cu trei sau cinci secunde inainte ca aeronava sa acroseze copacii, a declarat procurorul general polonez, Krzysztof Parulski. "Potrivit estimarilor anchetatorilor, personalul avionului prezidential a putut intelege ca se va produce o catastrofa cu trei sau cinci secunde inainte ca aeronava sa se prabuseasca", a declarat Parulski pentru presa poloneza. Parulski a declarat ca aceasta concluzie se bazeaza pe faptul ca avionul zbura cu 150-180 de metri pe secunda, ceea ce inseamna 540-650 de kilometri pe ora.

Mama presedintelui polonez Lech Kaczynski nu stie, la cinci zile de la prabusirea aeronavei prezidentiale, ca fiul sau a murit, a declarat eurodeputatul Adam Bielan, un colaborator apropiat al fratilor Kaczynski. "Mama sa nu stie nimic inca", a declarat Bielan. Jadwiga Kaczynska, in virsta de 84 de ani, este internata de mai mult de o luna in spital si se afla intr-o stare de sanatate "grava", potrivit medicilor sai. Dupa accident, "Jaroslaw Kaczynski petrece zilnic mai multe ore la spital alaturi de mama sa. Inainte, acestia se duceau cu schimbul", a declarat Bielan. Tabloidul polonez Super Express, care l-a citat pe Bielan, afirma ca mama presedintelui polonez l-a intrebat pe Jaroslaw daca Lech s-a intors. Potrivit cotidianului, el le-a interzis angajatilor spitalului sa o informeze pe Jadwiga Kaczynska despre accident. Intr-un fel, mama fratilor gemeni i-a salvat viata lui Jaroslaw Kaczynski, nascut cu 45 de minute inaintea fratelui sau.

In ultimele saptamini, ei au venit pe rind pentru a o veghea la marginea patului. Jaroslaw nu a putut sa se deplaseze simbata la Katin la comemorarea a 70 de ani de la masacrarea ofiterilor polonezi, pentru ca mergea Lech.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.