Internațional

Rusia ameninta tratatul START chiar inainte sa il semneze

Ziarul de Vrancea
7 apr 2010 465 vizualizări
n motivul este unul binecunoscut: scutul antiracheta

Rusia avertizeaza ca s-ar putea retrage din tratatul de dezarmare nucleara START, a carui semnare este prevazuta miine, la Praga, daca SUA merg prea departe cu scutul antiracheta, declara seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov. Totusi, ministrul rus de Externe a apreciat ca noul tratat ruso-american arata un "nou nivel de incredere" in relatia dintre Washington si Moscova.

Tratat START privind reducerea arsenalelor nucleare american si rus ar urma sa fie semnat miine, la Castelul Praga din capitala Cehiei. SUA si Rusia s-au pus de acord inca de luna trecuta sa isi reduca arsenalul nuclear la 1.550 de ogive fiecare, iar semnarea tratatului START intre cele doua tari vine cu o saptamina inaintea summit-ului de la Washington, la care Barack Obama a invitat 40 de sefi de stat pentru a discuta despre securitate si neproliferarea armamentului nuclear, in perioada 12-13 aprilie. Tratatul va inlocui vechiul acord semnat in 1991 si care a expirat la 5 decembrie 2009. Semnarea lui va fi precedata de o discutie intre cei doi sefi de stat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.