Internațional

Se intetesc schimburile de focuri intre Israel si Fisia Gaza

Ziarul de Vrancea
3 apr 2010 528 vizualizări
n armata israeliana raspunde tirurilor de rachete palestiniene cu lovituri aeriene n ultimul atac de raspuns a ranit trei copii

Avioane de vinatoare israeliene de tip F-16 au efectuat sase raiduri in noaptea de joi spre vineri impotriva Fisiei Gaza, in timpul carora au fost raniti trei copii, potrivit unor surse spitalicesti si fortelor de securitate ale miscarii islamiste Hamas, aflata la putere. Raidurile au avut loc dupa mai multe tiruri de rachete palestiniene, in ultimele zile, impotriva teritoriului israelian. Trei dintre raiduri au vizat un sector la vest de Khan Younes, in sudul enclavei palestiniene, fara sa fie ranita vreo persoana. Doua rachete au atins o tabara a Brigazilor Ezzedine al-Qasam, aripa armata a miscarii islamiste Hamas. Un al patrulea raid a distrus un atelier mecanic, intr-o tabara de refugiati din Nuseirat (centrul Fisiei Gaza).

Avioanele de vinatoare israeliene au efectuat, de asemenea, alte doua raiduri impotriva unor obiective din vestul orasului Gaza, intre care o mica uzina de produse lactate din cartierul Sabra, care a fost distrusa complet, potrivit unor martori.

Trei copii, in virsta de doi, si, respectiv, patru si 11 ani, au fost raniti de explozia unor geamuri in timpul acestui raid in Sabra, a declarat Moawiya Hassanein, directorul serviciilor de urgenta palestiniene la Gaza City.

Anterior, catre miezul noptii, o racheta lansata din Fisia Gaza a aterizat in regiunea orasului israelian Ashkelon (sud), provocind pagube, dar fara sa faca victime, potrivit fortelor armate israeliene.

Gruparile inarmate palestiniene din Fisia Gaza si-au multiplicat atacurile cu rachete in ultimele saptamini, una dintre acestea ucigind un agricultor thailandez, intr-un kibbutz (sat colectivist) din sudul Israelului. Fortele armate israeliene raspund in mod sistematic tirurilor cu rachete palestiniene din Fisia Gaza, in general cu atacuri aeriene, in orele imediat urmatoare.

Fisia Gaza se confrunta cu o amplificare a violentelor in ultimele zile, cea mai "serioasa" de la data la care armata israeliana incheia o ofensiva devastatoare, in urma cu 14 luni, in timpul careia au fost ucisi 1.400 de palestinieni.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.