Internațional

Satana e cel care a deschis calea scandalului de pedofilie spre Vatican

Ziarul de Vrancea
3 apr 2010 517 vizualizări
Exorcistul sef al Cetatii Vaticanului sustine ca necuratul se afla in spatele atacurilor mediatice la adresa Papei

Exorcistul sef al Vaticanului, parintele Gabriele Amorth, sustine ca Satana se afla in spatele atacurilor mediatice pe tema pedofiliei impotriva Papei Benedict al XVI-lea, in special cele publicate de New York Times. Cotidianul american a scris recent ca Papa Benedict al XVI-lea nu a luat masuri impotriva unui preot american care a molestat pina la 200 de copii, desi stia cazul acestuia. New York Times a intrat in posesia unei corespondente intre preotul acuzat, Lawrence C. Murphy, care lucra la o scoala pentru copii surzi din Wisconsin, si pe atunci cardinalul Joseph Ratzinger, astazi Papa Benedict al XVI-lea.

Parintele Gabriele Amorth, in virsta de 85 de ani, crede insa ca Dracul se afla in spatele "atacurilor recente la adresa Papei Benedict al XVI-lea pe tema cazurilor de pedofilie". "Nu este nici o indoiala in aceasta privinta. Pentru ca este un papa minunat si un succesor demn al lui Ioan Paul al II-lea, este clar ca diavolul doreste sa se «agate» de el".

Parintele Amorth a adaugat ca, in cazurile de abuzuri sexuale comise de unii membri ai clerului, diavolul "foloseste" acesti preoti pentru a arunca vina asupra intregii Biserici: "Diavolul vrea moartea Bisericii pentru ca ea este mama tuturor sfintirilor". "El lupta impotriva Bisericii prin oameni ai Bisericii, dar nu poate face nimic Bisericii".

Exorcistul a explicat ca Satana ispiteste si oamenii sfinti "si nu ar trebui sa fim surprinsi daca si preotii cad in ispita. Si ei traiesc in aceasta lume si pot cadea ca orice alt om".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.