Internațional

Kamikaze la 17 ani

Ziarul de Vrancea
3 apr 2010 588 vizualizări
"Vaduva neagra" adolescenta a fost identificata drept una din atentatoarele de la Moscova n cealalta femeie care a declansat a doua explozie in metroul din Moscova avea 20 de ani

Djennet Abdurahmanova, 17 ani, vaduva combatantului rebel Umalat Magomedov, ucis intr-o operatiune speciala la 31 decembrie, a fost recunoscuta drept una din femeile care si-a detonat centura cu explozibili in metroul din Moscova la 29 martie, scrie Kommersant, citind anchetatori din Daghestan. Ziarul publica o fotografie a cuplului, in care apare o tinara cu fata copilaroasa si invesmintata in negru, tinuta pe dupa umeri de un barbat tinar, fiecare avind in mina cite un pistol. Nu este insa clar daca tinerii erau casatoriti oficial.

Djennet Abdurahmanova a facut cunostinta cu Magomedov pe cind avea doar 16 ani, mai intii prin Internet, dupa care l-a intilnit personal si a fost dusa la locuinta acestuia aproape cu forta, sustine Kommersant. Umalat Magomedov, alias "Al-Bara", considerat de rebeli "Emirul Daghestanului", era un apropiat al liderului rebel cecen Doku Umarov, numit "Emirul Caucazului", si care a revendicat miercuri, intr-un mesaj video, atentatele de la Moscova. Magomedov a fost ucis la 31 decembrie, la Hasaviurt, in estul Daghestanului, intr-un schimb de focuri cu politia, in timpul unui control. Conform uneia din versiunile anchetei, tinara ar fi cazut ulterior "sub influenta unor ideologi wahhabiti, care ar fi convins-o sa se sacrifice pentru a-si razbuna sotul".

Kommersant mai scrie ca identitatea celei de-a doua femei kamikaze nu a fost deocamdata stabilita oficial, insa ar putea fi vorba despre o femeie originara din Cecenia, tinara Marha Ustarhanova, in virsta de 20 de ani, vaduva liderului rebelilor ceceni din Gudermes, Said-Emin Hizriev, ucis in octombrie anul trecut in urma unei presupuse tentative de asasinare a presedintelui prorus al Ceceniei, Ramzan Kadirov.


Bilantul atentatelor a crescut la 40 de morti


Un barbat in virsta de 51 de ani a murit la spital, dupa ce fusese ranit in unul dintre cele doua atentate sinucigase comise luni dimineata la metroul din Moscova, ridicind bilantul la 40 de morti. 84 de persoane sint in continuare spitalizate din cauza ranilor provocate de c ele doua deflagratii.


Dmitri Medvedev, vizita surpriza in Caucaz


Presedintele rus Dmitri Medvedev a efectuat joi o vizita surpriza in Daghestan, dupa ce 12 persoane au fost ucise, miercuri, intr-un dublu atentat. Liderul de la Kremlin a cerut cu aceasta ocazie impunerea de noi masuri antiteroriste, "dure, severe si preventive". "Banditii cei mai odiosi" au fost ucisi in cursul operatiunilor conduse de fortele de ordine impotriva rebelilor islamisti din Caucaz, "dar in mod vizibil nu este suficient", a constatat liderul de la Kremlin. Miercuri, in dublul atentat sinucigas care a vizat politia din orasul Kizliar, din nordul Daghestanului, au fost ucise 12 persoane, dintre care noua politisti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.