Internațional

Cele mai reusite pacaleli: Google isi schimba numele in Topeka

Ziarul de Vrancea
2 apr 2010 625 vizualizări
Presa a avut chef de gluma ieri, de Ziua Pacalelilor n printre ele: Shakespeare era francez, masinile de Formula 1 vor merge pe trei roti, Google isi schimba numele in "Topeka" n Fondul Monetar International (FMI) si banca centrala de la Sofia au condamnat dur o pacaleala de 1 aprilie difuzata de un post de radio din Bulgaria, unde un reprezentant fictiv al FMI a propus ca statul bulgar sa adopte euro ca moneda in circulatie paralela cu leva

Ziarele si-au dat friu liber imaginatiei joi, 1 aprilie. Google a decis sa se numeasca de acum Topeka, dupa numele orasului din Kansas care urmeaza sa primeasca numele...Google. "Suntem fericiti sa anuntam ca la 1 aprilie Google si-a schimbat numele in Topeka", scria pe blogul Google, intr-un mesaj semnat "Eric Schmidt, director al Topeka". "Luna trecuta, primarul din Topeka a socat planeta anuntind ca orasul sau se va numi de acum Google. De atunci ne-am tot intrebat cum am putea raspunde acestui gest emotionant", potrivit mesajului. "Nu ne-a fost usor sa luam aceasta decizie. Pina la urma, exista o oarecare valore de marca asociata cu vechiul nostru nume. Cuvintul \'topeka\' vine dintr-un termen folosit de triburile din Kansa si Iowa pentru a desemna \'un loc propice pentru scoaterea cartofilor\'. Vrem sa credem ca site-ul nostru este unul dintre cele mai bune locuri pentru a scoate informatii".

Prima doamna a Frantei, Carla Bruni-Sarkozy, va cinta imnul francez inainte de primul meci al echipei Frantei in Capetown, la 11 iunie, scrie La lettre du Continent. Mary Shakespeare, nascuta Arden, mama celui mai cunoscut dramaturg englez, era de fapt Mary "Ardennes", dupa numele unei paduri din nordul Frantei, a spus un "expert" la BBC. "Fireste, ii avem pe Racine si Moliere, dar trebuie sa facem loc si altor autori", a spus fostul ministru francez al culturii, care a confirmat ca a participat cu drag la aceasta gluma.


Excrementele de ciini trebuie predate la primaria din Varsovia


Compania aeriana irlandeza low-cost Ryanair a anuntat ca avioanele sale vor avea aparate automate pentru bauturi, tigari care nu scot fum, dar si prezervative, pentru ca personalul de bord sa fie redus la jumatate. Pentru a mentine mai curate trotuarele din Varsovia, proprietarii de ciini vor trebui sa duca la un birou municipal cantitatea de excremente fixata de administratie in functie de rasa si greutatea ciinelui, a anuntat Gazeta Wyborcza. Sydney Morning Herald si radio ABC au asigurat, cu ajutorul unui imitator, ca David Beckham a acceptat sa antreneze echipa de fotbal a Australiei. In ceea ce il priveste pe Papa, el se pregateste sa lanseze o companie aeriana,Vatican\'Air, cu un singur avion, spune agentia I-media. Cipuri au fost puse pe ascuns sub pielea tuturor suedezilor vaccinati impotriva gripei H1N1, asigura Metro din Suedia. Aceste implanturi le permit sa treaca fara control de portile metroului din Stockholm. De la jumatatea lunii aprilie, masinile de Formula 1 nu vor mai avea decit trei roti, anunta in Finlanda canalul MTV3, alaturi de o fotografie.


O pacaleala de 1 aprilie provoaca reactia dura a FMI


Postul de radio Darik a difuzat ieri dimineata un interviu cu un oficial fictiv al FMI, numit Hugh Jason, reprezentant al departamentului inexistent Developing Markets din cadrul institutiei. "Consideram ca este o idee buna ca Bulgaria sa adopte euro ca moneda paralela cu leva. Nu ar fi un proces dificil, deoarece Bulgaria opereaza intr-un regim de consiliu monetar", a afirmat personajul. Potrivit falsului reprezentant FMI, adoptarea euro ca moneda paralela ar ieftini tranzactiile comerciale si ar reduce dobinzile. Postul de radio nu a precizat insa ca este vorba despre o pacaleala de 1 aprilie. FMI si banca centrala a Bulgariei au reactionat dur. "Intr-un jurnal de stiri de astazi, o persoana denumita «Hugh Jason» a facut niste declaratii privind economia Bulgariei. Am dori sa subliniem ca aceasta persoana nu este un reprezentant al Fondului Monetar International si nu face parte din personalul FMI. Aceste declaratii sint evident o gluma de 1 aprilie. Nu apreciem utilizarea eronata a numelui FMI", a afirmat intr-un comunicat Tonny Lybek, reprezentantul regional pentru Romania si Bulgaria al FMI. Banca Nationala a Bulgariei a transmis la rindul sau un comunicat prin care califica drept "inacceptabile" astfel de "glume periculoase care se joaca cu temerile oamenilor" in conditiile dure date de o criza economica fara precedent. "Aceasta idee absurda ia in deridere numele unei institutii financiare globale extraordinar de influente, asa cum este Fondul Monetar International, a carui autoritate are un impact direct asupra pietelor financiare mondiale", se arata in comunicatul bancii centrale de la Sofia.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.