Internațional

Marea Britanie ar trebui sa mai spuna si NU americanilor

Ziarul de Vrancea
29 mar 2010 485 vizualizări
Marea Britanie trebuie sa manifeste mai putina curtoazie si sa fie mai dispusa sa spuna 'nu' Statelor Unite, atunci cind interesele noastre difera", recomanda raportul Comisiei parlamentare pentru afaceri externe

Londra si Washingtonul au "relatii strinse si valoroase", dar "folosirea termenului \'relatie speciala\' in sensul sau istoric, pentru a descrie in ansamblu relatiile in continua schimbare intre SUA si Marea Britanie este potential inselatoare si recomandam evitarea acestui cuvint", adauga membrii Comisiei. "Relatie speciala" a fos termenul folosit pentru prima oara de Winston Churchill la putin timp dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a descrie lupta comuna impotriva nazismului, precum si cooperarea din timpul Razboiului Rece. Folosirea expresiei a avut drept rezultat "perceptia larg raspindita in rindul opiniei publice din Marea Britanie si din strainatate, potrivit careia Guvernul britanic este un canis umil al administratiei americane", explica deputatii britanici, mentionind invazia din Irak, in 2003. "Aceasta perceptie dauneaza profund reputatiei si intereselor Marii Britanii", considera Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului de la Londra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.