Internațional

Inca un opozant a fost vinat in Belarus

Ziarul de Vrancea
20 oct 2005 753 vizualizări
Un jurnalist al cotidianului de opozitie Norodnaia Volia a fost gasit mort, cu o rana la cap, marti, la domiciliul sau din apropiere de Minsk, iar rudele acuza regimul presedintelui Aleksandr Lukasenko de asasinarea acestuia.

Vassili Grodnikov, in virsta de 66 de ani, cunoscut pentru articolele sale critice la adresa puterii, a fost gasit in locuinta sa din Zaslavl de catre fratele sau, Nikolai. Politia din Minsk a confirmat deschiderea unei anchete asupra circumstantelor mortii jurnalistului. "L-au ucis. Era singe pste tot, pe pereti, pe jos, pe geam. Totul era ravasit. L-au ucis pentru ca era in opozitie", a declarat Nikolai. El a adaugat ca fratele sau fusese deja vizat de o tentativa de asasinat in luna ianuarie. Mai multi responsabili ai opozitiei au disparut in ultimii ani in Belarus, numeroase persoane sustinind ca ei au fost ucisi. Narodnaia Volia, ultimul cotidian privat care inca mai apare in Belarus, a ramas fara tipografi de la 1 octombrie,

astfel ca foloseste tipografia din Smolensk, vestul Rusiei, ca alte publicatii ale opozitiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.