Internațional

Fiul lui ben Laden cere gazduire tarilor arabe

Ziarul de Vrancea
25 mar 2010 554 vizualizări
Unul dintre fiii liderului retelei al-Qaida, Osama ben Laden, Omar, le-a cerut marti intr-un comunicat autoritatilor unor tari precum Qatarul sau Emiratele Arabe Unite sa gazduiasca pe teritoriul lor 20 de membri ai familiei sale care se afla din 2001 in arest la domiciliu in Iran.

Autoritatile de la Teheran au eliberat-o in ultimele luni pe una dintre surorile sale, dar ºi pe unul dintre fratii sai, care au plecat in Siria, unde locuieºte mama lor, de nationalitate siriana. "Guvernul iranian nu ºtie unde sa-i trimita pe ceilalti frati ºi surori", precizeaza intr-un comunicat Omar ºi sotia sa britanica Zaina, calificindu-i drept "victime nevinovate". "Cerem oricarei tari sa ne ajute, fie din Orient sau din Occident (...) Le solicitam in special autoritatilor din Emirate (Arabe Unite) sau din Qatar sa binevoiasca sa-i ajute", a afirmat cuplul ben Laden, ficind referire la cele mai prospere tari petroliere arabe din Golful Persic. In documente sint enumerate numele a 23 de persoane care locuiesc intr-un complex la Teheran unde familia este detinuta dupa ce a fugit in 2001 din Afganistan, in urma atentatelor de la 11 septembrie, revendicate de reteaua al-Qaida. Din grup fac parte copii ai lui Osama ben Laden, sotiile lor ºi copiii, dintre care unii nascuti in Afganistan sau, ulterior, la Teheran. Sunt peste 30 de persoane daca sint adaugati parintii vitregi, a afirmat Zaina. Omar ben Laden a declarat ca, in pofida acuzatiilor formulate de anumite rude ale sale sau in comunicatele retelei al-Qaida, familia sa este tratata bine, deºi se afla in arest la domiciliu. El a dat asigurari ca familia sa nu simpatizeaza cu al-Qaida.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.