Internațional

Inca doi morti furati in Cipru

Ziarul de Vrancea
22 mar 2010 559 vizualizări
De asta data este vorba de ramasitele a doi arhiepiscopi ciprioti decedati in urma cu un secol n sicriul fostului presedinte al tarii, disparut anul trecut, a fost readus in cimitir

Sicriele in care se aflau cadavrele a doi fosti arhiepiscopi din Cipru au fost furate dintr-un cimitir din Nicosia, a anuntat ieri politia. Potrivit purtatorului de cuvint al politiei, Michalis Katsounotos, furtul sicrielor lui Sofronios III (1865-1900) si Kyrillos II (1909-1916) a fost descoperit in cursul diminetii de pompieri in cimitirul Ayios Spyridonas, unde un corespondent anonim a semnalat un incendiu. Mormintul unui al treilea arhiepiscop, Kyrillos III (1916-1933), a fost vandalizat, dar sicriul sau nu a fost furat. "Se pare ca ne confruntam inca o data cu o infractiune imorala si, din nefericire, societatea noastra include spirite bolnave", a afirmat Katsounotos, subliniind ca furtul nu are o motivatie clara.

Cimitirul, care se afla linga comisariatul de politie, a fost incercuit de fortele de ordine, care cautau eventuale indicii.

în decembrie, cadavrul fostului presedinte cipriot Tassos Papadopoulos a fost furat dintr-un cimitir situat in apropiere de Nicosia, unde fusese inhumat in urma cu un an, un furt care a socat populatia si clasa politica.

Cadavrul a fost gasit la 8 martie, dupa un apel telefonic anonim. Trei persoane au fost arestate in cadrul acestei afaceri, dintre care una ispaseste deja o pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru doua crime si un viol. Furtul are loc cu doua saptamini inainte de Pastele Ortodox, cea mai importanta sarbatoare religioasa de pe insula.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.