Internațional

Dupa razboi, 200 de fosti criminali nazisti au activat pentru serviciile secrete germane

Ziarul de Vrancea
22 mar 2010 573 vizualizări
Serviciul german de informatii a recunoscut ca a angajat circa 200 de fosti criminali nazisti timp de cel putin 15 ani, dupa încheierea celui de-al doilea razboi mondial

Unii dintre ei au fost implicati in masacre in Polonia si Rusia, in timp ce altii au fost tortionari ai Gestapo-ului. Aceste cazuri au fost facute publice in cadrul eforturilor serviciului german de informatii (BND) de redactare a istoriei activitatilor de spionaj incepind din 1956 si de ameliorare a imaginii publice si prezentate de Frankfurter Allgemeine Zeitung. "întotdeauna a fost clar ca BND are un trecut intunecat", a declarat Hansjoerg Geiger, care a condus serviciul in perioada 1996-1998. "Dar nu am presupus niciodata ca proportiile sint asa de mari", a continuat el, adaugind ca "numai transparenta in legatura cu trecutul va stabili clar ca BND din prezent nu are nimic in comun cu cel din primii ani de activitate". Abia dupa descoperirea a doi spioni sovietici infiltrati, in 1961, serviciul a trecut la verificarea arhivelor cu cei 2.450 de angajati ai agentiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.