Internațional

Copil nascut cu opt membre, venerat de adeptii hindusi

Ziarul de Vrancea
19 mar 2010 656 vizualizări
Acum in virsta de sapte ani, baiatul este de fapt supravietuitorul unei perechi de gemeni, fratele sau fiind "absorbit" de el in timpul sarcinii n desi baiatul primeste tot felul de ofrande, parintii vor sa il supuna unei interventii chirurgicale

Pelerinii hindusi merg sa se inchine in casa parintilor unui copil de sapte ani, care s-a nascut cu patru miini si patru picioare, in unul dintre cele mai sarace state ale Indiei. La sapte ani, Deepak Kumar este inca prea tinar pentru a intelege de ce hindusii pelerini vin sa se inchine in casa parintilor lui.

Aceast handicap sever si impresionant, pe care parintii lui vor sa-l trateze printr-o interventie chirurgicala, l-a transformat pe baiat intr-o adevarata icoana religioasa in ochii adeptilor hindusi locali, care il aseamana cu Dumnezeul Vishnu, deseori descris in mitologie cu patru brate. "Sint oameni care imi dau bani, fructe si bomboane. Uneori primesc si flori", povesteste Deepak, din satul lui, Belhar, situat la aproximativ 125 de kilometri de Patna, capitala statului Bihar din India de Nord-Est.

Deepak, care sufera de o boala rara, numita "ischiopagus", este lipit de un "geaman parazit" care s-a oprit din dezvoltare in pintecele mamei. în timpul sarcinii, fatul supravietuitor a absorbit membrele geamanului numit "parazit". Copilul, ale carui membre suplimentare ies la propriu din piept, este intotdeauna dezbracat, membrele amestecindu-se in fata sa.

"Unii, cu miinile impreunate, cad in fata lui, altii il ating ca pe o divinitate si multi ii dau bani in semn de jertfa religioasa", a declarat mama sa, Indu Devi.

Cind s-a nascut Deepak, medicii locali si batrinii satului au fost impresionati ca a supravietuit, povesteste ea. Cei mai multi dintre copii nascuti in India cu un astfel de handicap fizic sever au murit la nastere sau au fost ucisi, potrivit estimarilor facute de organizatia neguvernamentala "Salvati Copiii".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.